Sharing

Sharing

 

De sharing economy gaat verder dan alleen elkaars spullen delen. Er zit een verdienmodel achter en op deze manier delen we de kosten of de opbrengsten voor het gebruik, het creëren of zelfs het produceren van onze spullen. In de toekomst zal  sharing een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de samenleving. Tevens zullen er veel bedrijven zijn die in moeten spelen op de ontwikkelingen op dit gebied. Ook bij S2M draait er veel op sharing, dit is vooral de dienst die zij leveren door middel van de kennis die in het bedrijf gedeeld wordt.

 

De deelplatformen bieden nieuwe mogelijkheden om arbeid op een goedkope en flexibele manier te organiseren. Voor gebruikers (consumenten) wordt het eenvoudiger om diensten naar behoefte en op afroep af te nemen. Voor aanbieders (dienstverleners) wordt het eenvoudiger om werk en privé met elkaar te combineren.

Zo zouden er talloze nieuwe banen gecreëerd kunnen worden, in het bijzonder aan de onderkant van de arbeidsmarkt waar werk nu onbetaald (informeel) of zwart gedaan wordt. Met de vergrijzing in het vooruitzicht zijn nieuwe banen bovendien hard nodig.

Januari-2018